petrezselyem-krémleves pirított kenyérkockákkal

Ez a recept úgy született, hogy túl sok petrezselyem volt itthon.

Amikor felvetettem, hogy készítek belőle egy krémlevest, akkor úgy igazán egyikünk sem rajongott az ötletért. Amióta viszont megszületett ez a recept, ez lett az egyik kedvenc levesünk. Szerintem adj neki egy esélyt, még akkor is hogyha nem vagy egy nagy petrezselyemrajongó.

petrezselyem krémleves pirított kenyérkockákkal

Hozzávalók körülbelül 3 adaghoz

2 ek napraforgó-, repce- vagy olívaolaj

1 vöröshagyma

1 friss chili – ízlés szerint

300 g cukkini

160 g krumpli

1 tk só

1 ek szárított zöldségkeverék vagy sómentes ételízesítő

50 g petrezselyem

Elkészítés

  1. A vöröshagymát és a chilit aprítsd fel, a cukkinit negyedeld el majd vágd centis darabokra. A krumplit vágd fel apróra.  A cukkini és a krumpli együtt kerül majd be a lábosba, ezért fontos hogy a krumpli tényleg a lehetó legvékonyabb darabokra legyen felvágva, hogy ne tartson nagyon sokáig míg megfő.

  2. A pirított kenyérkockákhoz igázából bármilyen zsemle vagy kenyér jó, amid épp van otthon, és az sem baj, hogyha már ki vannak száradva. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, a kenyeret pedig kockázd fel. Öntsd rá olívaolajat, sózd meg alaposan és terítsd szét egy tepsin. Ha a sütő felmelegedett akkor a legfelső (!) rácson pirítsd őket addog, amíg aranybarnára sültek.

  3. Az olajat melegítsd fel egy lábosban, majd add hozzá a hagymát és chilit és dinszteld meg. Utána add hozzá a cukkinit és a krumplit, és hagyd hogy pár perc alatt mind a kettő kapjon egy kis színt. A krumpli könnyen odaragad a lábos aljához, szóval ne hagyd őrizetlenül.

  4. Öntsd hozzá 1,2 liter vizet és 1 evőkanál zöldségkeveréket vagy sómentes ételízesítőt. Sózd és hagyd fedővel  puhára főni.

  5. Ez idő alatt mosd meg a petrezselymet és vágd pár 4-5 darabba, hogy könnyebb legyen leturmixolni. Hogyha óriási petrezselymed van otthon és a szára majdnem olyan vastag mint egy kisujj, akkor azt inkább ne tedd bele a levesbe. Én egyszer kipróbáltam, de nem voltam elégedett az eredménnyel, mert nem lett elég krémes

  6. Ha a krumpli megfőtt, dobd bele a petrezyelymet, zárd el a tüzet, majd egy botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítsd le. Ezzel el is készült a petrezselyemkrémlevesed.

vegán petrezselyem krémleves pirított kenyérkockákkal
Subscribe
Visszajelzés
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

legyél a barátom💛

Ha kíváncsi vagy, hogy a jövőben mi minden fog itt a Coriandellán történni, akkor ne gondolkodj túl sokáig, hanem iratkozz fel a hírlevelemre. Így értesítést kaphatsz, hogyha új bejegyzés vagy recept jelenik meg az oldalon. Már előre örülök neki!