011 – okostelefonok

telihold

Elfáradtam.

 

Az irány amerre halad a társadalmunk elriaszt és megrémiszt.

 

Zombikká válunk. Magatehetetlen zombikká akik abszolút rá vannak utalva az okostelefonjaikra.

Azon van a BKV bérlet. A bankkártya. A kamera. A fényképek. A jegyzeteid. A Youtube videók. Az Instagram. Az emlékek. A chetelések. A kedvenc alkalmazásod. A Google Maps. A napi, heti, havi, éves beosztásod. A Candy Crush.

Minden. Legalábbis felületesen tekintve minden.

 

És mi történne, ha egy napra megszűnne az internet? És most nem globális szinten szeretném hogy belegondolj, hanem a saját mindennapjaidban.

Mert a világban valószínű eluralkodna a pánik, a félelem, a jajgatás és fogcsikorgatás. De végeredményben ugyanúgy élhetnéd tovább az életedet. Nem történne  az égvilágon semmi. Lenne egy nyugodt napod.

Ha el akarsz valakit érni, mert mondanod vagy kérdezned kell valamit, akkor felhívod telefonon.

Ha egy problémába ütközöl, nem a youtubehoz fordulsz hanem egy ismerősödhöz vagy az ösztöneidre hallgatsz és kísérletezel.

Ha unatkozol, akkor megszokásból a telefonod felé nyúlsz, majd rájössz, hogy mennyire akaratlan, automatikus és berögzült mozdulat ez. Majd visszateszed.

Szembesülnél vele, hogy mennyire vagy a rabja a készülékednek. Lehet hogy már alig, de az is lehet, hogy 5 percet nem bírsz ki nélküle.

 

Bátorítalak arra, hogy vizsgáld meg magadban azt, hogy mennyire ragaszkodsz a telefonodhoz, hogy mennyit és milyen alkalmakkor van a kezedben. Hogy hányszor nézel rá csak úgy megszokásból. Hogy olyan dolgokkal töltöd e az idődet amik örömet okoznak és feltöltenek vagy lehúzzák a hangulatodat és levertté tesznek.

 

„De engem köt a munkám a telefonomhoz.”

„De azon van minden fontos dolgom.”

„De azt nem tehetem meg hogy napokig ne legyek elérhető.”

 

Tudom, tudom és tudom. De nem értek egyet.

Az irányítás a te kezedben van. Te döntöd el, hogy hogyan szeretnél élni. A te időd, a te lelked, a te pénzed, a te energiád.

Valószínű, hogy még fogok erről a témáról részletesebben is írni és megosztom veled a személyes tapasztalataimat, de mára ennyi.

 

Ölellek, csinálj valami jót

Kata

 

 

Subscribe
Visszajelzés
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

legyél a barátom💛

Ha kíváncsi vagy, hogy a jövőben mi minden fog itt a Coriandellán történni, akkor ne gondolkodj túl sokáig, hanem iratkozz fel a hírlevelemre. Így értesítést kaphatsz, hogyha új bejegyzés vagy recept jelenik meg az oldalon. Már előre örülök neki!