002 – klasszikus blog

Kíváncsi vagyok, hogy az Instagram és TikTok évtizedében még van-e helye egy klasszikusan írt blognak. Hogy van-e rá igény. Ahol a bejegyzések meg vannak számozva, a legújabb írást láthatod legfelül és hossza (akár jóval) terjedelmesebb mint egy Instagram bejegyzésé.

Már általános iskolás felsősként voltak ilyen jellegű próbálkozásaim. Akkoriban fejembe vettem, hogy elindítok egy blogot. Arról nem volt különösebb elképzelésem, hogy miről akarok írni. Magamnak nap mint nap írtam a naplómba, ha jól emlékszem, akkor szinte esti rutin volt, hogy leültem az íróasztalomhoz és teleírtam 1-2 oldalt. Emellett pedig késztetést éreztem arra, hogy végre ne csak a fióknak írjak, hanem kifelé is megmutassam a gondolataimat és igazi emberek is elolvashassák.

Regisztráltam az ingyenes WordPress felületre, ahol rögtön az első feladat az volt, hogy válassz egy felhasználónevet, és utána az általad választott név alatt fogsz publikálni. Az természetesen eszembe se jutott, hogy az igazi nevemet adjam meg. Nehéz feladat volt. Neked mi mindent kellet az életben már elnevezned? Az oldal végül „Kék zsiráf” lett. Ne kérdezd hogy miért.

Miután ez megvolt, csak ültem a villogó kurzor előtt, és ötletem sem volt, hogy miről is mesélhetnék. Imponált a gondolat, hogy itt van előttem egy felület, amit azzal töltök meg, amivel csak szeretnék, de nem igazán volt mivel megtöltenem. Mindemellett pedig féltem attól, hogy bárki rájönne arra, hogy én állnék a bejegyzések mögött. Azóta persze már tudom, hogy egy egy oldalból álló weblapra rábukanni nem olyan egyszerű.

Pár napra rá töröltem a fiókot, anélkül, hogy bármit is posztoltam volna.

A Coriandella tehát nem az első kísérletem arra, hogy megalkossam a saját online felületemet. Az első próbálkozás óta sokminden megváltozott, de sokminden maradt a régiben, azt illetően, hogy miket érzek, amikor megosztom egy kis szeletét a létezésemnek. Azt még mindig félek bárki előtt felvállalni, hogy ez az én felületem, ezt én írtam, ezek az én receptjeim. Amikor ezeket a sorokat írom, összesen csak pár embernek árultam el, hogy Coriandellának hívom az oldalamat. Egy kezemen meg tudom számolni hogy hánynak. 

Bő egy éve kezdtem el építeni ezt a honlapot. Bő egy éve napi szinten gondolok rá, agyalok rajta.  Most pedig hihetetlenül jó érzés, hogy úgy érzem hogy valóban, számotokra is láthatóan is beindítottam.

Úgy tervezem, hogy a következő bejegyzések egyikében elmondom, hogy mik a Coriandella fő pillérei és hogy milyen témákban fogok, milyen jellegű tartalmakat megosztani.

Ezen kívül pedig már nagyon ki akarom okosítani magamat, hogy hogyan működik egy hírlevél, hogyan kell beállítani és hogyan tudtok rá feliratozni. De az még beletelhet egy kis időbe. Addig is, ha van kedvetek, akkor írjatok egy kommentet a bejegyzés alá, hogy itt vagytok, mert nagyon érdekel hogy van-e bárki is aki ezt elolvassa, vagy eljutott idáig az olvasásban. Mert a statisztisztikában csak azt látom hogy egy adott oldalnak van 20 megtekintése, de nem tudom, hogy abból 10, 18 vagy az összes én voltam-e. Szóval az esélyeitek elég jók arra, hogy benne lehessetek a Coriandella első 10 kommentelőjében. Ha pedig majd elérem a 200 hírlevél feliratozót, kaptok tőlem egy-egy képeslapot. Tehát az első 10 ember aki hozzaszól a bejegyzés végén, az kap tőlem egy képeslapot, amikor elérem a 200 hírlevél-feliratozót. Kisujjeskü.

Hamarosan újra jelentkezek.

Szeretettel

Kata

Subscribe
Visszajelzés
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sophie
2 éve

Olyan sok mindent szeretnék írni, de nem jön ki a megfelelő gépelnivaló az ujjaimból. De itt vagyok, olvaslak, drukkolok, örülök, büszke vagyok, szeretek tőled képeslapot kapni. Csodás vagy!!! ❤

Katalin
2 éve

Drága Kata! Mindig szerettem ahogy írsz, ahogy fényképezel, ahogy főzöl. Öröm nézni ezt nekem. alig várom, hogy hírlevelet is kapjak, de addig is naponta elnézek ide!
Katalin

Anonymus
2 éve

Bármit csinálsz, a jövőben bármikor elővehetik és felhasználhatják ellened.

Barack Obama

legyél a barátom💛

Ha kíváncsi vagy, hogy a jövőben mi minden fog itt a Coriandellán történni, akkor ne gondolkodj túl sokáig, hanem iratkozz fel a hírlevelemre. Így értesítést kaphatsz, hogyha új bejegyzés vagy recept jelenik meg az oldalon. Már előre örülök neki!