001 – nyári időszámítás

Tavaszodik. Hajnalban a hőmérséklet épphogy eléri az 1-2 fokot, délután pedig felkúszik egészen 20-ig is. Ma volt az utolsó nap hogy reggel fél hatkor láttam az éjszakai sötétséget, mivel a hét végén visszaállítjuk az órákat és kezdődik a nyári időszámítás.

Olyan megnyugtató és egyben izgalmas érzés, hogy 6 hónap sötétség és hideg után végre újra utat tör magának a fény. A madarak fáradtság nélkül énekelnek egész nap, sarjadnak a fák és bokrok rügyei, zöldül a fű és melegebben süt a nap.

A tavaszi fény és melegség újra erőt ad az alkotáshoz és a cselekvéshez. A közelgő új időszámítással együtt elérkezettnek látom az időt arra is, hogy kevesebb teret engedjek a bizonytalanságomnak. Ami megkérdőjelezi, hogy elég jó vagyok-e ahhoz, hogy megalkossam a saját felületemet, a saját kis közösségemet, vagy hogy egyáltalán van-e jogom ebbe belekezdeni.

Ismeritek Jonna Jinton csatornáját YouTube-on? Mielőtt elkezdtem ezt a bejegyzést írni, az ő egyik videóját néztem meg, miközben vacsoráztam és mint már oly sokszor korábban, inspirált abban, hogy ténylegesen merjek tartalmat megosztani. Lendületet és új szemléletet adott. Ha mindig csak elképzelem és álmodozok arról, hogy valaha lesznek emberek akik a Coriandellát olvassák, de soha nem merem leírni az első mondatot, mert félek a megítélésektől vagy attól hogy nem fogadnak el, akkor soha nem lesz belőle semmi. Márpedig én szeretnék itt ezen a felületen felépíteni valami igazán szépet. Szeretném olyan tartalommal megtölteni, amiben örömömet lelem. Szeretnék megosztani dolgokat, ami foglalkoztat, amiket szeretek, szeretnék sok-sok receptet feltölteni, szeretnék betekintést adni a konyhámba és megvalósítani számtalan tervet. Hogyha pedig mindezt kitartóan teszem, akkor  csak remélni tudom, hogy szépen lassan átalakul bennem a hitetlenég és a bizalmatlanság érzése, ami most még inkább visszahúzni próbál és azt mondja nekem hogy „nincs ebben gyakorlatod, nem fog tetszeni az embereknek, meg amúgy is hogy jössz te ahhoz hogy ilyet csinálj”. Át szeretném alakítani ezt az érzést cselekvésse és szerenék nagyobb bizalommal lenni önmagam iránt.

Most tehát 2022 március 25-én, két nappal a nyári időszámítás előtt megosztom az első bejegyzésemet és tudom, hogy ez egy hosszú út kezdete. Egy olyan út kezdete ami az én álmom, az én valóságom, az én munkám. Mert jogom van itt lenni, mert szabad szabadon alkotni és mert kevés dologra vágyom jobban, mint arra, hogy alkossak valamit, ami a sajátom.

Köszönöm hogy elolvastad az első bejegyzésemet, tudd, hogy jelenléted nagyon sokat jelent számomra. ♥

Szeretettel
Kata

Subscribe
Visszajelzés
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

legyél a barátom💛

Ha kíváncsi vagy, hogy a jövőben mi minden fog itt a Coriandellán történni, akkor ne gondolkodj túl sokáig, hanem iratkozz fel a hírlevelemre. Így értesítést kaphatsz, hogyha új bejegyzés vagy recept jelenik meg az oldalon. Már előre örülök neki!